Zubáč zapečený s karfiolom a mliečnou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
1 ks
3 PL
30 g
0,5 l
40 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava mliečnej omáčky: múku a maslo zmiešame, pridáme aj malé množstvo horúceho mlieka a dobre rozmiešame. Potom pridáme aj ostatné mlieko, osolíme a povaríme. Nakoniec omáčku precedíme.

  2. 2

    Očisteného, umytého, na porcie pokrájaného zubáča posolíme a urestujeme na masle. Pekáčik vymastíme a doň dáme ružičky uvareného karfiolu.

  3. 3

    Naň poukladáme porcie ryby. Polejeme šťavou, ktorá nám ostala z výpeku, mliečnou omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme maslom a necháme zapiecť v rúre pri teplote 200 °C 5-10 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu