Zubáč s paradajkovým kuskusom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zubáča nakrájame na štyri kusy a každý posypeme posekaným tymianom, okoreníme čerstvo zomletým korením, rascou, soľou a pokvapkáme pár kvapkami oleja a citrónovej šťavy.
- V panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom porcie ryby. Potom ich preložíme na plech na pečenie a necháme odpočinúť v rúre, ktorú sme si predhriali na 150 °C päť minút.
- Paradajkový kuskus: Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a zakryjeme asi na tri minúty. Potom kuskus jemne rozmrvíme vidličkou. V rozohriatom kastróliku speníme maslo, orestujeme šalotku a pridáme kukus, nakrájané sušené paradajky, paradajky z konzervy a premiešame, ochutíme soľou, korením a stiahneme z priameho ohňa. Primiešame parmezán a podávame.
|