Zubáč s paradajkovým kuskusom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zubáča nakrájame na štyri kusy a každý posypeme posekaným tymianom, okoreníme čerstvo zomletým korením, rascou, soľou a pokvapkáme pár kvapkami oleja a citrónovej šťavy.
  2. V panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom porcie ryby. Potom ich preložíme na plech na pečenie a necháme odpočinúť v rúre, ktorú sme si predhriali na 150 °C päť minút.
  3. Paradajkový kuskus: Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1 : 1 a zakryjeme asi na tri minúty. Potom kuskus jemne rozmrvíme vidličkou. V rozohriatom kastróliku speníme maslo, orestujeme šalotku a pridáme kukus, nakrájané sušené paradajky, paradajky z konzervy a premiešame, ochutíme soľou, korením a stiahneme z priameho ohňa. Primiešame parmezán a podávame.