Zubáč na maďarský spôsob

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v malom množstve osolenej vody.
  2. Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu s hríbmi. Pridáme papriku a spolu podusíme. Podlejeme rybím vývarom. Keď hríby zmäknú, prilejeme sladkú smotanu rozhabarkovanú s múkou a povaríme.
  3. Porcie zubáča vložíme do zapekacej ohňovzdornej misy dobre vymazanej maslom. Prelejeme omáčkou a pečieme v rúre. Hotový pokrm posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou paprikou. Podávame so zemiakmi.
  4. NÁŠ TIP: Rybu môžete ochutiť aj inými čerstvými bylinkami. Veľmi dobrý je napríklad fenikel, ktorý dodá jedlu skvelú arómu. K rybe sa veľmi hodí aj kôpor.