Zlepované gaštanky

anna70 - fotkaanna70, 14. decembra 2012
Zlepované gaštanky
Foto: anna70

Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k môjmu vianočnému pečivu pravidelne, foto je z Vianoc roku Zobraziť celý popisZdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k môjmu vianočnému pečivu pravidelne, foto je z Vianoc roku 2012. Neviem vložiť fotky. Poradíte, Mám ich vo worde pri recepte a neviem ako ich dostať tuto na server.

50
porcií
35 minút
príprava
8 - 10 minút
na 165 °C

Suroviny

150 g
150 g
120 g
2 ks
štipka
150 g
50 g
  ríbezľová, višňová alebo malinová
 De Luxe (Dr. Oetker)




Postup

  1. 1

    Z prvých šiestich ingrediencí vypracujeme cesto a vmiešame do neho 150g orechov.

    Zlepované gaštanky - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta postupne odoberáme a medzi prstami tvoríme malé guľky. Ozaj malé, ony sa roztečú a popraskajú, to nie je na vadu. V priemere ako dvojkoruna.

    Zlepované gaštanky - obrázok 2
  3. 3

    Dávame na plech vyložený pečiacim papierom, ten môžme použiť opakovane.

    Zlepované gaštanky - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 165°C zhruba 8 – 10 minút. Nejlepšie bude urobiť si prvú skúšobnú várku, tam odhadnete stupne aj minúty. Ja som použila teplotu 190°C a piekla 10 minút, záleží aj od plechu.

    Zlepované gaštanky - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerajú upečené. Pekné sa roztiahli… Na plechu necháme trocha vychladnúť, ony ešte doschnú.

    Zlepované gaštanky - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté zlepujeme marmeládou a pomažeme alebo, namočíme do čokolády vrchnú piškótu. Okraj môžme dozdobiť strúhanými orechmi…Vyjde nám tak 50ks až 55ks.

    Zlepované gaštanky - obrázok 6
  7. 7

    Toto je originál obrázok z časopisu Albert 2011

    Zlepované gaštanky - obrázok 7

Diskusia k receptu

smajliqa
normalne som sa zamyslela nad tou dvojkorunou :) mile si tak spomenut na slovenske koruny :)
mimi4
ale to bude asi ceska,lebo Anna70 ma v adrese Praha
3sandra3
Anna,, Vianoce roku 2912 ešte neboli...ale už sú veľmi blízko,,, pekné gaštanky
dogagador
ako citam, tak citam, gastany tam nie su...:-), ale vyzera to aj tak pekne!
honestka
@dogagador : keby neboli bohato poliato cokoladou a naviac posypane, tak by si ich videla ako vyzeraju upecene.

ja som ich vzdy naplnene /lekvarom alebo plnkami/ iba pofrkala cokoladou, alebo iba posypala praskovym cukrom, aby ostali tak prirodzene popraskane a asi preto dostali ten nazov "Gastanky", ze pripominali rozprasknuty peceny gastan.
Orechy som radsej mala sekane ako mlete na jemno.

Este existuje podobny kolacik /vacsia forma/, ktory sa vsak surovy obaluje v cukre pred pecenim a ked vyjde z rury vyzera krasne dopraskany kakaovo-biely. Iste bude aj tu medzi kolacikmi /preznama Martha Stewart sa s nim chvalila vela rokov/ a ked nie inde tam sa recept urcite najde.
Tieto gastanky su velmi dobre kolaciky!
@Anna70 : daj si TU do okienka Hladaj nazov ako pridat fotky a najdes vela diskusii , ktore ti dobre poradia ako na to.

tesim sa na dalsie tvoje pekne recepty /ak mas stare osvedcene este lepsie/ - uz aj s fotkami. Pekne Vianoce!
miamia
otvor si ten wordovský súbor a klikni na obrázok pravým tlačítkom myši a vyber možnosť "uložiť ako...." touto cestou si ho najskôr uložíš do svojho počítača... potom ho sem natiahni ako každý iný obrázok... to už asi budeš vedieť, ak by nie...napíš :)
anna70
Ahoj Miamia, právežem, keď kliknem na obrázok tak mi dá takú základnú ponuku, nie je tam ponuka uložiť ako, toto používam často poznám to, ale pri tomto obrázku sa mi to neotvára a bohužiaľ, prvé fotky som už vymazala, lebo som to fotila minulý rok. Dík za ďalší tip.
anna70
gaštany tam nie sú, ale takto sa nazýva recept " Zlepované kaštánky."
anna70
Na dotaz, že mám bydlisko Praha, len toľko, som tu už 13 rokov, ale trvalé bydlisko je stále v Spišskej Novej Vsi, a milujem slovenské recepty.
miamia
@anna70 ťažko takto nadiaľku prísť na chybu, malo by to ísť...prípadne mi to pošli na mail, najdes ho v mojom profile a skúsim ti to vyextrahovať a zaslať naspäť...mám nejaký software na vyrezanie obrázku...
abdul
@anna70 : K tomu obrázku : Vo W7 ( nepamätám či aj v XP ) je funkcia " vystrihnúť ". Nájdeš to tu : Štart - všetky programy-príslušenstvo-nástroj na vystrihovanie. Najprv otvor ten Word, obrázok si nastav šípkami zhruba na prostriedok obrazovky a klikaj dole vľavo na štart-všetky programy-príslušenstvo - nástroj na vystrihovanie. Kurzorom nabehneš na horný ľavý roh, stlačíš ľavý na myši a ťaháš až do pravého dolného rohu. Objaví sa ponuka uložiť ako : Názov snímka vymaž a napíš si podľa seba, uložíš do niektorého adresára v PC a potom klasika ako s obrázkom. Bude to uložené vo formáte .png , ale to nevadí. Vyzerá to zložito, ale je to jednoduché.
abdul
Najprv si vytvor kópiu stránky, kde máš obrázok. Rob na kópii, lebo pôvodnú stránku ti zmení a nebudeš mať nič.Otvor si túto Wordovú stránku v maľovaní ( skicár ).Pri otvorenej stránke s obrázkom sú na rohoch a v prostriedku také malé biele štvorčeky.Chytíš myšou, zorazí sa dvojstranná šípka a ťaháš, čím vlastne zmenšuješ stránku, až ti tam zostane len ten obrázok. Pustíš myš , klik uložiť a je to.
anna70
ahoj abdul, veľmi pekne ďakujem za radu. Prvé obrázky sa podarilo dostať z dokumentu môjmu miláčkovi. No tento posledný som skopírovala podľa tvojho návrhu, a vyšlo to,dakujem Ti a prajem Príjemné a veselé Vianoce. Takže moji všetci ostatní, máte tu už aj fotky...
anna70
Dnes som ich pridala na Face lebo som ich pripravila na zajtra, zajtra ich zlepujem a vezmem na stretnutia, ktoré ma čakajú.
kucharka
Gastanky su chutne, plnila som ribezlovym dzemom a niektore som polievala cele cokoladou a niektore iba polovicku.
Iba sa mi zdalo, ze je v ceste vela masla, na buduce dam urcite trochu menej.
Dakujem za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia