Zlepované gaštanky

Autor receptu: anna70

Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k môjmu vianočnému pečivu pravidelne, foto je z Vianoc roku 2012. Neviem vložiť fotky. Poradíte, Mám ich vo worde pri recepte a neviem ako ich dostať tuto na server.

50
porcií
35 minút
príprava
8 - 10 minút
na 165 °C

Postup

  1. Z prvých šiestich ingrediencí vypracujeme cesto a vmiešame do neho 150g orechov.
  2. Z cesta postupne odoberáme a medzi prstami tvoríme malé guľky. Ozaj malé, ony sa roztečú a popraskajú, to nie je na vadu. V priemere ako dvojkoruna.
  3. Dávame na plech vyložený pečiacim papierom, ten môžme použiť opakovane.
  4. Pečieme pri 165°C zhruba 8 – 10 minút. Nejlepšie bude urobiť si prvú skúšobnú várku, tam odhadnete stupne aj minúty. Ja som použila teplotu 190°C a piekla 10 minút, záleží aj od plechu.
  5. Takto vyzerajú upečené. Pekné sa roztiahli… Na plechu necháme trocha vychladnúť, ony ešte doschnú.
  6. Vychladnuté zlepujeme marmeládou a pomažeme alebo, namočíme do čokolády vrchnú piškótu. Okraj môžme dozdobiť strúhanými orechmi…Vyjde nám tak 50ks až 55ks.
  7. Toto je originál obrázok z časopisu Albert 2011