Zlepované gaštanky
Autor receptu: anna70
Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k
môjmu vianočnému pečivu pravidelne, foto je z Vianoc roku 2012. Neviem vložiť fotky.
Poradíte, Mám ich vo worde pri recepte a neviem ako ich dostať tuto na server.
50 porcií |
35 minút príprava |
8 - 10 minút na 165 °C |
Postup
- Z prvých šiestich ingrediencí vypracujeme cesto a vmiešame do neho 150g orechov.
- Z cesta postupne odoberáme a medzi prstami tvoríme malé guľky. Ozaj malé, ony sa roztečú a popraskajú, to nie je na vadu. V priemere ako dvojkoruna.
- Dávame na plech vyložený pečiacim papierom, ten môžme použiť opakovane.
- Pečieme pri 165°C zhruba 8 – 10 minút. Nejlepšie bude urobiť si prvú skúšobnú várku, tam odhadnete stupne aj minúty. Ja som použila teplotu 190°C a piekla 10 minút, záleží aj od plechu.
- Takto vyzerajú upečené. Pekné sa roztiahli…
Na plechu necháme trocha vychladnúť, ony ešte doschnú.
- Vychladnuté zlepujeme marmeládou a pomažeme alebo, namočíme do čokolády vrchnú piškótu. Okraj môžme dozdobiť strúhanými orechmi…Vyjde nám tak 50ks až 55ks.
- Toto je originál obrázok z časopisu Albert 2011