Zeppole
Autor receptu: chill
talianske šišky :)
8 porcií |
60 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup- Z daných surovín vyjde 8 ks zeppole :)
Vo veľkom hrnci zahrejeme vodu spolu s maslom a soľou, kým nedosiahne bod varu, nádobu odložíme z plameňa a vmiešame múku dokiaľ sa cesto nespojí. (cca 5-7 min).
- Zmes znova dáme zahriať, dokiaľ nebude mať cesto patinu bielej farby, vmiešame cukor a necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme nastrúhanú kôru z jedného citróna, vajcia, všetko dobre premiešame a vložíme do cukrárenského sáčku, pomocou ktorého vytvárame kruhy na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie,necháme asi 5 minút odpočinúť,až potom vyprážame - ako naše šišky.
- Krém, spravíme klasicky zmiešaním surovín, ako pri varení pudingu.
Vychladnuté šišky prekrojíme, naplníme časťou pudingu a povrch ozdobíme pudingom a čerešňami v sirupe, poprípade poprášiť práškovým cukrom.
|