Jablková žemľovka

Žemľovka

Autor receptu: navardaco

80 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rožky nakrájame na kolieska a namočíme ich do zmesi mlieka, cukru, 3 celých vajec a 3 žĺtkov. Tvaroh vymiešame so 4 PL cukru, pridáme trochu hrozienok. Jablká nastrúhame, primiešame škoricu, cukor a citrónovú šťavu.
  2. Plech vymastíme maslom a položíme vrstvu namočených rožkov, na to jablká a tvaroh, zakončíme vrstvou namočených rožkov, na ktoré poukladáme plátky masla. Na rožky rozlejeme ešte mlieko, čo ostalo z namáčania.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 50 minút.
  4. Zvyšné 3 bielky môžeme vyšľahať s 2 PL cukru na sneh. Natrieme na žemľovku pred dopečením a pečieme do zlatista ešte asi 10 minút.