Žemľovka s hubami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Môžme použiť akékoľvek čerstvé huby.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené a nakrajané huby som si predvarila,použila som hlivu.
- Rožky som nakrájala a zaliala mliekom.Trocha som premiešala,aby nasiakli mliekom.Postali 10 min.
- Medzi tým so si nadrobno nakrájala cibuľu a spenila na oleji , pridala huby a asi 10 min.podusila.
- Potom som pridala k rožkom,pridala som vajcia , pretlačený cesnák a premiešala .
- Osolila,okorenila a pridala na drobno pokrájanu petržlenovú vňať.
- Misu si treba vymastiť a vysypať struhánkou.Vložím do vyhriatej rúry a zapečiem.
- Po upečení ešte postrúhať syrom.
- Môže sa podávať za tepla,ale aj za studena veľmi dobré chutí.K tomu nejaký dobrý zeleninový šalát.Mali sme ľadový šalátik s medovkou.
Dobrú chuť.