Žemľovka De Luxe

rachelka - bez fotkyrachelka, 28. augusta 2013
Žemľovka De Luxe
Foto: rachelka

Skúšala som zistiť, či sa tu na Vareche takáto žemlovka neachádza, nenašla som, tak skúsim pridať túto...sú v nej sklbené ingrediencie, ktoré spolu vytvárajú delikátnu chuť -jablká obalené v karamele, vianočka namočená v smotane....vyskúšajte :-)

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 ml
70 g
7-8 plátkov
250 g
220 g
1 ks
3 ks
3 ks
4 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame šlahačkovú smotanu s 50g práškovým cukrom

    Žemľovka De Luxe - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh (ja som použila hrudkovitý) vymiešame so zostávajúcim práškovým cukrom a so žĺtkom (samozrejme, cukru môže každý pridať podľa svojej chuti)

    Žemľovka De Luxe - obrázok 2
  3. 3

    Jablká olúpeme, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťaviu, aby nezhnedli. 200g kryštálového cukru rozpustíme na panvici na strednom plameni na zlatý karamel, prilejeme 100 ml vody (opatrne, zmes bude prskať), pridáme škoricu a jablká a miešame a jablká v karameli a v škorici obaľujeme Ak sú jablká pokryté karamelom, odstavíme

    Žemľovka De Luxe - obrázok 3
  4. 4

    Do zmesi smotany a práškového cukru namáčame plátky vianočky a kladieme do vymazanej misy maslom, v ktorej budeme žemlovku pripravovať. Ak nám smotana zostane, kľudne ju možeme vyliať na vanočku

    Žemľovka De Luxe - obrázok 4
  5. 5

    ďalej na namočenú vianočku vrstvíme vymiešaný tvaroh s cukrom a so žĺtkom

    Žemľovka De Luxe - obrázok 5
  6. 6

    na tvarohovú vrstvu pridáme jablká v karamele

    Žemľovka De Luxe - obrázok 6
  7. 7

    a ako poslednú vrchnú vrstvu dáme bielky vyšlahané so zvyškom kryštálového cukru

    Žemľovka De Luxe - obrázok 7
  8. 8

    takto pripravenú žemlovku pečieme pri 180 stupňoch 15 min. A je hotová - dobrú chuť !!!

    Žemľovka De Luxe - obrázok 8

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
och, ako by som si ja dal takúto výbornú, čerstvo upečenú tvarohovo - jablkovú žemľovku :)) u nás však veľmi nejde, jedine, že ju upečiem na obed pre mamku a mňa, my toto môžme - jeden z mála sladkých obedov, ktorý mám rád. máš tu samé dobré veci @rachelka , veľmi sa mi tvoj recept páči ;)
Tiež som robievala vianočkovú žemľovku ( z dia vianočky), sladkú - nie šľahačkovú smotanu miesto mlieka ( aj do lievancov len smotanu), jemný tvaroh ale nie jablčka, ale slivky, čerstvé alebo aj kompótové, len som ju už dávnejšie nerobila, lebo ja neviem robiť malé množstvo a takto by ju nemal kto jesť, len ja, ale dala by som si.
Dnes som ju otestovala a nema chybu :) Moja prva zemlovka v zivote a podla tohto receptu dopadla vyborne. Mozem odporucit aj tym co nemaju radi zemlovku, tuto si zamiluju.
moji nelubia sneh na zemlovke ( ja najradsej posypany skoricovym cukrom, on tak krasne skaramelizuje :-) ), tak som to poriesila tak, ze som karamel robila so slahackovou smotanou a ked boli jablcka povarene obalene, poliala som nim tu vianocku, ja som dala jednu vrstvu aj hore
Vyborna bola , dakujeme :-)

Pridaj komentár k receptu: