Žemľovka De Luxe

Autor receptu: rachelka

Skúšala som zistiť, či sa tu na Vareche takáto žemlovka neachádza, nenašla som, tak skúsim pridať túto...sú v nej sklbené ingrediencie, ktoré spolu vytvárajú delikátnu chuť -jablká obalené v karamele, vianočka namočená v smotane....vyskúšajte :-)

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame šlahačkovú smotanu s 50g práškovým cukrom
  2. Tvaroh (ja som použila hrudkovitý) vymiešame so zostávajúcim práškovým cukrom a so žĺtkom (samozrejme, cukru môže každý pridať podľa svojej chuti)
  3. Jablká olúpeme, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťaviu, aby nezhnedli. 200g kryštálového cukru rozpustíme na panvici na strednom plameni na zlatý karamel, prilejeme 100 ml vody (opatrne, zmes bude prskať), pridáme škoricu a jablká a miešame a jablká v karameli a v škorici obaľujeme Ak sú jablká pokryté karamelom, odstavíme
  4. Do zmesi smotany a práškového cukru namáčame plátky vianočky a kladieme do vymazanej misy maslom, v ktorej budeme žemlovku pripravovať. Ak nám smotana zostane, kľudne ju možeme vyliať na vanočku
  5. ďalej na namočenú vianočku vrstvíme vymiešaný tvaroh s cukrom a so žĺtkom
  6. na tvarohovú vrstvu pridáme jablká v karamele
  7. a ako poslednú vrchnú vrstvu dáme bielky vyšlahané so zvyškom kryštálového cukru
  8. takto pripravenú žemlovku pečieme pri 180 stupňoch 15 min. A je hotová - dobrú chuť !!!