Žemľová knedľa

majkiki - fotkamajkiki, 3. mája 2013
Žemľová knedľa
Foto: majkiki

Túto knedľu som dnes robila prvýkrát a bude slúžiť ako príloha k sviečkovej. Inšpirovala som sa receptami na vareche, pomixovala som ich a vytvorila Zobraziť celý popisTúto knedľu som dnes robila prvýkrát a bude slúžiť ako príloha k sviečkovej. Inšpirovala som sa receptami na vareche, pomixovala som ich a vytvorila ďalší nový :). Prajem dobrú chuť ! :)

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

7 ks
2 dl
2 ks
1 ks
1 dl




Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájame rožky na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji do sklovita, ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame. Do misky dáme mlieko, vajíčka, koreniny,soľ, nasekanú petržlenovú vňať, rozmiešame, a nalejeme na rožky.

  2. 2

    Cestičko si ručne vymiesime, podľa potreby pridáme strúhanku, aby sa s ním lepšie pracovalo. Potom z neho vyformujeme knedle ( ja som mala dve menšie, ale môže sa aj jedna väčšia, závisí od toho aký veľký máte hrniec, v ktorom sa budú variť).

  3. 3

    Každú knedľu zabalíme do fólie ( ako salonku ) a konce poriadne zahrčkáme, aby sa nám počas varenia nedostali von a aby pekne držali tvar. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme. Môžeme použiť ako prílohu k mäsu a omáčkam, ale chutia aj samostatne.

    Žemľová knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

eevapa
s dovolením ukladám a vyskúšam,,,vyzerá skvele
morkapredatorka
prave som ju pripravovala k hovadzej svieckovej na vine a brusniciach a bolo to skvele, super kombinacia naozaj vyborna knedla ibaze ja som este k tej osmazenej cibulke osmazila slaninku :)
1x radost
martamm
Veľmi vydarená knedľa, ukladám si Tvoj recept :)
mamatata2
Tak už sa varí, dúfam, že bude chutiť, zatiaľ vyzerá veľmi dobre, ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia