Žemľová knedľa
Autor receptu: majkiki
Túto knedľu som dnes robila prvýkrát a bude slúžiť ako príloha k sviečkovej. Inšpirovala
som sa receptami na vareche, pomixovala som ich a vytvorila ďalší nový :). Prajem dobrú
chuť ! :)
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si nakrájame rožky na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji do sklovita, ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame. Do misky dáme mlieko, vajíčka, koreniny,soľ, nasekanú petržlenovú vňať, rozmiešame, a nalejeme na rožky.
- Cestičko si ručne vymiesime, podľa potreby pridáme strúhanku, aby sa s ním lepšie pracovalo. Potom z neho vyformujeme knedle ( ja som mala dve menšie, ale môže sa aj jedna väčšia, závisí od toho aký veľký máte hrniec, v ktorom sa budú variť).
- Každú knedľu zabalíme do fólie ( ako salonku ) a konce poriadne zahrčkáme, aby sa nám počas varenia nedostali von a aby pekne držali tvar. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme. Môžeme použiť ako prílohu k mäsu a omáčkam, ale chutia aj samostatne.