Žemľová knedľa

Autor receptu: majkiki

Túto knedľu som dnes robila prvýkrát a bude slúžiť ako príloha k sviečkovej. Inšpirovala som sa receptami na vareche, pomixovala som ich a vytvorila ďalší nový :). Prajem dobrú chuť ! :)

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si nakrájame rožky na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno, popražíme ju na oleji do sklovita, ešte teplú pridáme k rožkom a premiešame. Do misky dáme mlieko, vajíčka, koreniny,soľ, nasekanú petržlenovú vňať, rozmiešame, a nalejeme na rožky.
  2. Cestičko si ručne vymiesime, podľa potreby pridáme strúhanku, aby sa s ním lepšie pracovalo. Potom z neho vyformujeme knedle ( ja som mala dve menšie, ale môže sa aj jedna väčšia, závisí od toho aký veľký máte hrniec, v ktorom sa budú variť).
  3. Každú knedľu zabalíme do fólie ( ako salonku ) a konce poriadne zahrčkáme, aby sa nám počas varenia nedostali von a aby pekne držali tvar. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme. Môžeme použiť ako prílohu k mäsu a omáčkam, ale chutia aj samostatne.