Žemle plnené údeným mäsom fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 8. mája 2013

Originál receptu na cesto som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3567. Je to cesto, ktoré sa dá použiť aj na rožky, pletienky.

Suroviny

250 ml
500 g
2 ks
60 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
20 g
Plnka:
Na potieranie:
1 ks
Na posyp:
 rôzne




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dve časti, z každej vytvarujeme dlhý šulec

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obe časti rozkrájame na rovnaké kúsky

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do stredu dáme troška kremžskej horčice a nakrájané údené mäso

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme pod kysnúť cca 10 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, slnečnicou, na pár koliesok som položila aj koliesko klobásy

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení môžeme potrieť rozpustenou bravčovou masťou.

    Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mesiar50
Velmi chutne a lákavo vypadajúce žemličky.Zaujímavé recepty si ukladám.,tento ide tiež do kk.Pekne ďakujem
radost
@medovn íček
ja nemám rada údené mäso..porad: mohla by som ich plniť mletým uduseným ochuteným mäsom?
cesminaz
Jeeej @medovnicek tie zemlicky su nadherneeee a urcite aj veeelmi chutne...ten napad "horcicu a mäso"ako plnka sa mi paci,moze to byt fajnotka ;-DD ukladam
tarumi
Ukladám :) Kedže nám zo včerajšku zvýšilo údené, spravím :)))
medovnicek
@cesminaz veľmi pekne ďakujem, tú horčicu som dala preto, lebo som sa bála, aby neboli suché, priniesla som ich ochutnať aj kolegyniam a tým podľa ich slov chutili
@tarumi ja som ich piekla z toho istého dôvodu ako máš ty:)
@areal6 veľmi pekne ďakujem
@martamm veľmi pekne ďakujem
ywett
teda Ivka, tie žemle a foto ako z časopisu, nádhera! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia