Foto: medovnicek
Originál receptu na cesto som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3567. Je to cesto, ktoré sa dá použiť aj na rožky, pletienky.
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.
- 2
Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.
- 3
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dve časti, z každej vytvarujeme dlhý šulec
- 4
Obe časti rozkrájame na rovnaké kúsky
- 5
Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu
- 6
Do stredu dáme troška kremžskej horčice a nakrájané údené mäso
- 7
Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie
- 8
Necháme pod kysnúť cca 10 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, slnečnicou, na pár koliesok som položila aj koliesko klobásy
- 9
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení môžeme potrieť rozpustenou bravčovou masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja nemám rada údené mäso..porad: mohla by som ich plniť mletým uduseným ochuteným mäsom?
@radost podľa mňa ich úplne v pohode môžeš naplniť čímkoľvek aj uduseným ochuteným mäsom:)
@tarumi ja som ich piekla z toho istého dôvodu ako máš ty:)
@areal6 veľmi pekne ďakujem
@martamm veľmi pekne ďakujem
@ywett veľmi pekne ďakujem