Žemle plnené údeným mäsom (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Originál receptu na cesto som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3567. Je to cesto, ktoré sa dá použiť aj na rožky, pletienky.

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások.
  2. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na dve časti, z každej vytvarujeme dlhý šulec
  4. Obe časti rozkrájame na rovnaké kúsky
  5. Každý kúsok vyvaľkáme do kruhu
  6. Do stredu dáme troška kremžskej horčice a nakrájané údené mäso
  7. Zabalíme do buchtičky a uložíme na plech na pečenie, ktorý sme vystlali papierom na pečenie
  8. Necháme pod kysnúť cca 10 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, slnečnicou, na pár koliesok som položila aj koliesko klobásy
  9. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Po upečení môžeme potrieť rozpustenou bravčovou masťou.