Zemiaky s feniklom

Zemiaky s marinovaným feniklom a vajíčkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Necháme ich vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na polovice.
  2. Fenikel očistíme a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do misy a zalejeme šťavou z jedného citróna a jednou lyžicou olivového oleja. Ľahko osolíme a necháme marinovať.
  3. Vajcia uvaríme na hniličku, schladíme a ošúpeme. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Na panvici zahrejeme zvyšný olej a plátky na ňom krátko opečieme dozlatista. Opečený cesnak zmiešame so zemiakmi. Pridáme prekrojené vajcia a marinovaný fenikel.
  4. V mixéri zmixujeme ingrediencie na dresing a nalejeme ich na šalát. Posypeme nakrájanou žeruchou a čerstvo zomletým čiernym korením.