Zemiaky s cícerom (fotorecept)
Autor receptu: methi
Aloo chole. Moja inspiracia: http://food.sify.com/vegrecipes/Aloo_chole-321402
Postup
- Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Dáme ho do tlakového hrnca, pridáme bobkový list a varíme asi 15-20 minút od natlakovania.
- Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
- Do mixéra dáme paradajky, cesnak, zázvor a kešu orechy a rozmixujeme na pastu.
- V hlbšej panvici (woku, kadhai) zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.
- Potom pridáme paradajkovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili. Pridáme tiež soľ, mletú kurkumu, koriander, čili korenie a garam masala.
- Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.
- Potom pridáme uvarený cícer, roztlačený zemiak a zasa premiešame. Opekáme na miernom ohni asi 3 minúty. Občas premiešame.
- Pridáme šťavu z citróna, premiešame.
- Wok odstavíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.
- Môžeme podávať s plackami: Bhatura, Puri, Čapati. Hotové jedlo si môžeme na tanieri ozdobiť ešte koriandrovou vňaťou, nasekanou cibuľou a pokvapkať citrónom.