Foto: mariana33
Tento recept som našla v dákej kuchárskej knihe a keď začne hubová sezóna, musím si toto jedlo navariť...
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby(osikovce, modráky...), osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, podlejeme a podusíme. K uduseným hubám pridáme nakrájané zemiaky, dolejeme vodu a uvaríme do mäkka. V smotane rozmiešame múku a prilejeme k zemiakom. Podľa potreby ochutíme soľou, korením, prípadne ešte octom a cukrom. Ja to mám rada bez cukru a ani ocot nedávam. No a keďže na toto jedlo som pažravá, pred dovarením som si tam zavarila ešte mrvenicu z hladkej múky a vody.
Diskusia k receptu