Zemiaky na kyslo s hubami

mariana33 - fotkamariana33, 26. augusta 2014
Zemiaky na kyslo s hubami
Foto: mariana33

Tento recept som našla v dákej kuchárskej knihe a keď začne hubová sezóna, musím si toto jedlo navariť...

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
300 g
1 ks
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby(osikovce, modráky...), osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, podlejeme a podusíme. K uduseným hubám pridáme nakrájané zemiaky, dolejeme vodu a uvaríme do mäkka. V smotane rozmiešame múku a prilejeme k zemiakom. Podľa potreby ochutíme soľou, korením, prípadne ešte octom a cukrom. Ja to mám rada bez cukru a ani ocot nedávam. No a keďže na toto jedlo som pažravá, pred dovarením som si tam zavarila ešte mrvenicu z hladkej múky a vody.

Diskusia k receptu

afataga
mnaaam :-), ale bez mrvenice, musim aj ja niekedy uvarit, som si spomenula, ked raz bola mama na lieceni, otec to navaril a dal asi same modraky a cele jedlo bolo sive :-), ale straaasne dobre
radost
chápem tvoju pažravosť..tiež nemám nikdy dosť..:-)
havino
s hubami som ešte nevarila zemiaky na kyslo, u nás aj ocot, aj cukor, bez mrveničky, super jedlo
kukulienka71
dala by som si, ale bez mrveničky, tá mi do smotanových húb nepasuje. S čerstvým pečivkom aj dupľu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia