Zemiakový šalát s mladým špenátom a parmezánom
Jozef Riska
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 21. marca 2021
šéfkuchár Radisson Blu Carlton Hotel – Savoy Restaurant v Bratislave, 21. marca 2021
Foto: Peter Ondrejka
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Nové zemiaky varíme v osolenej vode asi 20 minút a necháme schladiť.
- 2
Sójové mlieko dáme do mixéra, ochutíme soľou, korením, začneme mixovať a pomaly prilievame hľuzovkový olej, ako keď robíme majonézu. Mixujeme, kým nevznikne krémovejšia konzistencia. Ak máme, nakoniec pridáme nasekanú čerstvú hľuzovku.
- 3
Sójovo–hľuzovkový dresing zmiešame so zemiakmi a špenátom, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme hoblinami parmezánu.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu