Zemiakovo- poľníčkový šalát
Autor receptu: babidka
Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo hydine .
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme , ošúpeme a pokrájame na kolieska .Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja - radšej po menších častiach aby sa zemiaky nepolámali. Poľný šalát umyjeme a osušíme .
- Urobíme zálievku : cibuľu nakrájame na jemno , pridáme postrúhaný čerstvý zázvor , pretlačený cesnak , 3 lyžice olivového oleja a 3 lyžice balzamikového octa. Všetko dobre premiešame .Kto má rád pikantnejšie tak pridá maličkú čerstvú nasekanú čili papričku alebo feferónku .
- Opečené zemiaky dáme do misy , posolíme , pridáme trošku čerstvo namletého čierneho korenia / ja ho nemusim mať/ , pridáme polníček a zalejeme zálievkou .Opatrne premiešame . Ja som ho robila už aj s rukolou aj s mladými lístkami špenátu a bolo to veľmi dobré