Zemiakovo- poľníčkový šalát

Autor receptu: babidka

Tento šalát som našla v časopise Apetit a patrí k mojim najobľúbenejším .Je vhodný ku grilovaným či pečeným rybám alebo hydine .

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme , ošúpeme a pokrájame na kolieska .Opečieme na 2 lyžiciach olivového oleja - radšej po menších častiach aby sa zemiaky nepolámali. Poľný šalát umyjeme a osušíme .
  2. Urobíme zálievku : cibuľu nakrájame na jemno , pridáme postrúhaný čerstvý zázvor , pretlačený cesnak , 3 lyžice olivového oleja a 3 lyžice balzamikového octa. Všetko dobre premiešame .Kto má rád pikantnejšie tak pridá maličkú čerstvú nasekanú čili papričku alebo feferónku .
  3. Opečené zemiaky dáme do misy , posolíme , pridáme trošku čerstvo namletého čierneho korenia / ja ho nemusim mať/ , pridáme polníček a zalejeme zálievkou .Opatrne premiešame . Ja som ho robila už aj s rukolou aj s mladými lístkami špenátu a bolo to veľmi dobré