Foto: daniella9
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si potrebné suroviny, t. j. očistíme a nakrájame zemiaky na malé kocky, očistíme petržlen a mrkvu a nakrájame ich na kolieska, prichystáme si pohánku, soľ, olej, korenie, rascu, petržlenovú a zelerovú vňať a Solčanku.
-
2
Do hrnca napustíme cca. liter a štvrť až liter a pol vody, pridáme soľ, zemiaky, mrkvu, petržlen a štipku korenia a necháme variť asi tak 15 minút. Počas varenia pridáme rascu.
-
3
Po 15 minútach prisypeme do polievky pohánku a varíme dalších asi 20 minút (aby boli uvarené zemiaky, mrkva s petržlenom, aj pohánka). Nakoniec pridáme Solčanku, posekanú petržlenovú a zelerovú vňať a nakvapkáme pár kvapiek olivového oleja, aby mala polievka očká.
- 4
HoTovo, dobrú chuť:-) tip1: Zeler sa môže pridať aj celý a ked je polievka hotová, tak sa vyberie. tip2: Namiesto Solčanky môžete dať vegetu, ja ju ale nedávam, kvôli glutamanu a kvôli tomu, že vegeta prebije všetky chute.
- 4
tiež mám doma kúpené krúpy, tak plánujem s nimi niečo povymýšľať:-)
Danielka, keď dávam do polievky zeler(buľvový) tak ho pokrájam na pásiky 2x2x10 mm, nevedia ho identifikovať, tak ho každý zje.
Ale tiez som za pridanie receptu ;)
Sorry