Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert
veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické" halušky - nebolo treba toľko vody na špinavý riad, ani Zobraziť celý popisveľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické" halušky - nebolo treba toľko vody na špinavý riad, ani toľko energie na sádzanie halušiek, ani toľko času "okolo toho žalúdka" recept pridávam na jej pamiatku, dnes by oslávila 90-te narodeniny. variácií som už aj ja vyrobil nespočetne, ona to robila takto nech sa páči a dobrú chuť!
porcia
príprava
Postup
-
1
1.krúpy uvaríme so štipkou soli a dvaapolnásobkom vody ako ryžu, do mäkka, až je voda vsiaknutá 2.vyškvaríme na malé kocôčky pokrájanú slaninu 3. rozvaríme pokrájané slivky s troškou vody kým slivky nezmäknú a nerozvoňajú sa, môžeme dochutiť škoricou, či vínom
- 2
1. dve tretiny krúpov zmiešame s bryndzou a masťou zo škvariek, posypeme oškvarkami, podávame 2. jednu tretinu krúpov odložíme. pred podávaním dezertu prelejeme slivkovou omáčkou, prehrejeme, polejeme troškou roztopeného masla a posypeme prisladeným /memusí byť/ makom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krúpy často používam...máme ich radi..najviac syn..takže krúpy..slanina..bryndza..tri v jednom tanieri-to určite u nás bude...ale ten dezert-neviem..kebych to mohla u druhého skúsiť...neviem-či sa o to pokúsiť...:-)
to bych mohla použiť i riedky domáci slivkový lekvár? či len slivky sušené...??
„takéto jedlá vyzeraj, akoby ich už niekto zjedol a znovu vrátil na tanier…asi slon… i keď veľmi pochybujem, že by to slon žral, hoci to na vareche niekto ponúka aspoň raz týždeń čo týždeň:-(“
ako maximálne drzý a urážlivý?