Zemiakové tortičky (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Môžu sa použiť,ako samostatné jedlo s kyslým mliekom,zakysankou atd,alebo ako príloha k jednoduchému mäsku na kosky s lečom...

25ks
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky pokrájané na kocočky dáme do mixera,potom odlejeme trošku smotany a pridáme k zemiakom, aby sa nám ľahšie mixovalo,do ostatnej dáme suché droždie a necháme chvíľku postáť a pokračujeme mixerom,na zemiaky posmotane dáme vajíčka a rozmixujeme do hladka potom dáme cesnak ,tiež rozmixujeme....
  2. do takto rozmixovanej hmoty dáme ingrediencie podľa svojej chuti a pridáme aj smotanu s droždím a premixujeme potom pridáme múku,až by bolo cesto veľmi riedke pridáme 1-2 pl hrubej múky,premiešame...
  3. plech na muffiny dobre pomastíme,ja som dala husaciu masť,môže byť bravčová,aj olej...
  4. do dvoch tretím naplníme formu a dáme piecť na 250st v predhriatej rúre,,do zlata asi 20 minút..
  5. upečené do zlata...
  6. nie je dobre,aby boli vyššie,lebo tá masť by vytekala z plechu von,pretože to hmota nepopije...
  7. podávame z mliekom,ale môžeme použiť aj ako prílohu k mäsku a tiež ešte môžeme do každej jamky dať menej hmoty a dať tam orestovanú kuraciu,husaciu alebo kačaciu pečeň a upiecť, podávať so zeleninovým šalátom,dobrú chuť!!!Nechávam voľnosť vašej fantázii!