Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)

Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 21. decembra 2010 18:04Ďalšie jeho recepty

Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,

Suroviny

130
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 1

Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 2

Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 3

Takto vyzerajú upečené..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 4

Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 5

Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 6

Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 7

Môžeme podávať...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 8

Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 9

Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 10

A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

50 komentárov k receptu
  • 3sandra3, 21. decembra 2010 o 22:16
    krásne...


  • carna, 21. decembra 2010 o 22:16
    velmi pekne,dik za recept


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:21
    ďakujem....


  • ketty3811, 21. decembra 2010 o 22:29
    pekné,ako od profesionála.


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:32
    Ďakujem,za poklonu....


  • cistinka, 21. decembra 2010 o 22:40
    Danculka - šikulka :-) Krásne...moje obľúbené...


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:41
    Teším sa...


  • mimi1975, 21. decembra 2010 o 23:24
    Oboje sú mňam mňam!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 04:54
    Ďakujem...


  • anina43, 22. decembra 2010 o 05:46
    zákusky sú prekrásne, ako od profesionálneho cukrára, tešim sa na ďalšie


  • danculka, 22. decembra 2010 o 06:36
    Ďakujem.


  • tinca, 22. decembra 2010 o 08:07
    @dankulka aj tak sa dá, máš ich krásne


  • marianne69, 22. decembra 2010 o 08:52
    Danculka jak z cukrarne,moje najoblubenejsie...dakujem za recept.(KK)


  • remcula, 22. decembra 2010 o 10:45
    No prosím a jsem hned v cukrárně! :-)) Krása, mňam!


  • viedra, 22. decembra 2010 o 10:49
    super dobry receptik ukladam


  • palokuchki, 22. decembra 2010 o 11:44
    Krasne sa ti vydarili.


  • ejmepb, 22. decembra 2010 o 12:48
    Aj ja mam laskonky hotové. Kokosové plním žĺtkovým krémom ako robíš ty ale bez kakaa a orechové karamelovým krémom, tie parížske rožky skúsim podľa teba, mám recept, ale tam ide na 4 bielka 30 dkg orechov a bohužiaľ tohto roku bolo orechov pomenej.


  • anna6, 22. decembra 2010 o 13:36
    Chcela som napísať 1 s hviezdičkou, ale hviezdičku neviem, no je to super!!!


  • dogagador, 22. decembra 2010 o 17:35
    uplne profi!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 18:14
    Veľmi,veľmi pekne dˇakujem,za komentáre....


  • katamama, 22. decembra 2010 o 20:39
    Tie sú ale krásne, podarili sa ti!


  • babav, 22. decembra 2010 o 21:46
    Velmi vydarene!Vyskusam tiez to tvoje laskonkove cesto,je to vyborny napad!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 21:58
    Vyskúšaj sú veľmi dobré,dík za komentáre...


  • jerica, 22. decembra 2010 o 23:30
    laskonka , výborný nápad , ukladám :-))


  • elisticka, 23. decembra 2010 o 06:11
    mas ich krasne....


  • jarunka, 25. decembra 2010 o 22:05
    Laskonky som nikdy nerobila. Tie tvoje su krasne ako z cukrarni. Ukladam.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 24 komentárov)
  • orchidea, 27. decembra 2010 o 11:50
    Tiež som robia na Vianoce parížske rožky, recept mám od bývalej kolegyne, je podobný tomuto až na množstvo orechov,ja dávam viac, ale v podstate je to rovnaké, rožky sú ozaj výborné a u nás sa po nich len tak zapráš.


  • zuzanadancova, 7. januára 2011 o 17:54
    óóóó,vyzerajú dobre


  • danculka, 7. januára 2011 o 17:56
    Aj tieto veľmi rýchlo zmizli abolo ich dosť...


  • viedra, 7. januára 2011 o 18:08
    mila danculka chcem sa spytat ako tie lastonky mam davat na aku šablonu dik


  • danculka, 7. januára 2011 o 18:17
    Ak máš šablonu na laskonky /dá sa kúpiť/ tak jednoduco,dám na plech papier na pečenie položím šablonu,ktorú pretriem troškou oleja štetcom a do káždého otvoru dám za lyžicu hmoty a zrovnám cez šablonu a potom pomali zdvihnem šablonu a hned mám12 ks na papieri,ale pracne šablonu umyjem utriem a zopakujem´postup


  • viedra, 8. januára 2011 o 16:41
    dakujem velmi pekne danculka nemam šablonu ale určite ju budem zhanat recept je super dcerka včera robila rožteky dik


  • danculka, 8. januára 2011 o 16:46
    Super,dúfam že sa vydarili a hľadaj internetový obchod na cukrárenské potreby a tam si šablonu objednaj,pa...


  • viedra, 8. januára 2011 o 20:54
    super dik toto je najlepšia stranka aku som na internete našla moja varecha


  • viedra, 4. februára 2011 o 23:07
    no dnes sme zase robili rohliky a su najlepšie na svete vyskušali sme dost receptov ale takyto SUPER nebol ani jeden ešte musim zhanat tu formičku na lastonky


  • 3sandra3, 4. septembra 2011 o 23:20
    vyskúšam tieto rohlíčky


  • danculka, 5. septembra 2011 o 13:22
    Ale si išla dobre ďaleko,do mojich receptov,skús su dobré...


  • romanenka, 6. novembra 2011 o 21:12
    krasne a velmi velmi chutne....dakujem za receptik urcite vyskusam...


  • ocenko1, 11. mája 2012 o 10:51
    dobry den vsetkym...zijem vo svajciarsku,mam 12 rocneho chlapca,futbalistu,casto robime zakusky a torty,pomahame chlapcom zarobit si trosku frankov na futbal,na ich zapasy...vzdy tu najdem nieco jednoduche a vyborne...laskonky sa podarili super,maju sice iny tvar.lebo nemam formicku,ale chut je vyborna...dakujem za vase recepty,nech sa vam dari...marcela


  • 3sandra3, 11. augusta 2012 o 21:48
    laskonkové cesto je veľmi krehké... keď urobíme z nich Parížske rožteky, udržia krém aj s čokoládou? Neprelamujú sa?


  • danculka, 11. augusta 2012 o 22:30
    Ako vidíš nie nelámu sa a udržia krém a sú jemnučké,nie ako cukrárenské tvrdé...:)))


  • andris1, 8. októbra 2012 o 15:51
    vyzeraju nadherne,aj su urcite vyborne,vyskusam,len by som rada vedela,ci sa ten krem z roztekov nezosmykne,ked namacas do cokolady,alebo akym sposobom to mam robit?


  • danculka, 8. októbra 2012 o 20:28
    @andris1 ,keď dáš krém na rožteky, dáš to do chladničky a potom chladné,namáčaš do čokolády a kladieš na peč.papier,aby sa ti to dobre odliepalo,čo potečie z čokolády....:)))


  • martula, 16. decembra 2012 o 18:44
    Parížske rožky sú u nás vianočná klasika. Výborný nápad s laskonkami - formu mám - vyskúšam. Bude viacej druhov!


  • dena7969, 20. decembra 2012 o 22:18
    danculka,krásne su,ako dlho ich asi pečiete?d


  • stevca, 7. januára 2013 o 16:59
    krásne, určite vyskúšam, laskonky zbožnujem


  • jerica, 1. decembra 2013 o 16:10
    :-) pripomenutie pre Vianočné pečenie :-)


  • nefertiti16, 9. decembra 2013 o 17:38
    paráda - dobrý nápad - zabiť dve muchy jednou ranou, ako sa hovorí - palec hore :D


  • sonja1234, 20. decembra 2013 o 11:59
    Vyzeraju uzasne,ale chutovo nic moc.Vcera som ich robila,su tvrde...Porovnala som recept s mojim,v ktorom mam 250g orechov...skoda,ze som to neurobila pred pecenim a pokazila tolko ingrediencii....


  • ana333, 20. decembra 2013 o 22:02
    Ja mám tento recept od kolegyne je výborná cekrárka.Rožky ked naplníš zmäknú!!! Sú fantastické



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.

Varecha 17/2014: Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist