Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)

Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept)
Foto: danculka
danculkaDanculka, recept pridal: 21. decembra 2010 18:04Ďalšie jeho recepty

Dve muchy jednou ranou,z cesta ,ako na laskonky som si urobila aj spodky pod rarížske rožky a zabila som dve muchy jednou ranou,plnku nad parou som tiež použila na oboje ,do základu na laskonky som dala orechy a na parížske rožky kakao a trošku rumu,,

Suroviny

130
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov a cukru ušľaháme nad parou tuhý sneh
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 1

2

Sneh odstavíme z pary a zľahka zamiešame doň orechy,múku a prášok do pečiva..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 2

3

Dáme do vrecka a striekame na papier na plechu rožky,pomali sušíme v trúbe pri 100st,do ružova...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 3

4

Takto vyzerajú upečené..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom nad parou šlaháme žĺtka s cukrom do zhustnutia a keď sú ušlahané dáme dole z pary a necháme vychladnúť,a pritom vyšlaháme maslo a zošlaháme spolu dáme rum a kakao a ešte vymiešame...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 5

6

Dáme do cukrárenského vrecka a dávame na rožky,kroré dáme von vychladnúť,alebo do chladničky...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom si rozpustíme čokoládu a chladné rožky namáčame do nej..
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 7

8

Môžeme podávať...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 8

9

Laskonky robíme z toho istého cesta ,cez šablonu na papier na plechu a tak isto sušíme ako rožky,to sú už pripravené na plnenie
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 9

10

Laskonky plníme krémom bez kakaa a rumu ,ale pridáme 100 g mletých orechov...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 10

11

A tiež môzeme servírovať,dobrú chuť...
Parížske rožky z cesta ako na laskonky (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 21. decembra 2010 o 22:16
    krásne...


  • carna, 21. decembra 2010 o 22:16
    velmi pekne,dik za recept


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:21
    ďakujem....


  • ketty3811, 21. decembra 2010 o 22:29
    pekné,ako od profesionála.


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:32
    Ďakujem,za poklonu....


  • cistinka, 21. decembra 2010 o 22:40
    Danculka - šikulka :-) Krásne...moje obľúbené...


  • danculka, 21. decembra 2010 o 22:41
    Teším sa...


  • mimi1975, 21. decembra 2010 o 23:24
    Oboje sú mňam mňam!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 04:54
    Ďakujem...


  • anina43, 22. decembra 2010 o 05:46
    zákusky sú prekrásne, ako od profesionálneho cukrára, tešim sa na ďalšie


  • danculka, 22. decembra 2010 o 06:36
    Ďakujem.


  • tinca, 22. decembra 2010 o 08:07
    @dankulka aj tak sa dá, máš ich krásne


  • marianne69, 22. decembra 2010 o 08:52
    Danculka jak z cukrarne,moje najoblubenejsie...dakujem za recept.(KK)


  • remcula, 22. decembra 2010 o 10:45
    No prosím a jsem hned v cukrárně! :-)) Krása, mňam!


  • viedra, 22. decembra 2010 o 10:49
    super dobry receptik ukladam


  • palokuchki, 22. decembra 2010 o 11:44
    Krasne sa ti vydarili.


  • ejmepb, 22. decembra 2010 o 12:48
    Aj ja mam laskonky hotové. Kokosové plním žĺtkovým krémom ako robíš ty ale bez kakaa a orechové karamelovým krémom, tie parížske rožky skúsim podľa teba, mám recept, ale tam ide na 4 bielka 30 dkg orechov a bohužiaľ tohto roku bolo orechov pomenej.


  • anna6, 22. decembra 2010 o 13:36
    Chcela som napísať 1 s hviezdičkou, ale hviezdičku neviem, no je to super!!!


  • dogagador, 22. decembra 2010 o 17:35
    uplne profi!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 18:14
    Veľmi,veľmi pekne dˇakujem,za komentáre....


  • katamama, 22. decembra 2010 o 20:39
    Tie sú ale krásne, podarili sa ti!


  • babav, 22. decembra 2010 o 21:46
    Velmi vydarene!Vyskusam tiez to tvoje laskonkove cesto,je to vyborny napad!


  • danculka, 22. decembra 2010 o 21:58
    Vyskúšaj sú veľmi dobré,dík za komentáre...


  • jerica, 22. decembra 2010 o 23:30
    laskonka , výborný nápad , ukladám :-))


  • elisticka, 23. decembra 2010 o 06:11
    mas ich krasne....


  • jarunka, 25. decembra 2010 o 22:05
    Laskonky som nikdy nerobila. Tie tvoje su krasne ako z cukrarni. Ukladam.


  • orchidea, 27. decembra 2010 o 11:50
    Tiež som robia na Vianoce parížske rožky, recept mám od bývalej kolegyne, je podobný tomuto až na množstvo orechov,ja dávam viac, ale v podstate je to rovnaké, rožky sú ozaj výborné a u nás sa po nich len tak zapráš.


  • zuzanadancova, 7. januára 2011 o 17:54
    óóóó,vyzerajú dobre


  • danculka, 7. januára 2011 o 17:56
    Aj tieto veľmi rýchlo zmizli abolo ich dosť...


  • viedra, 7. januára 2011 o 18:08
    mila danculka chcem sa spytat ako tie lastonky mam davat na aku šablonu dik


  • danculka, 7. januára 2011 o 18:17
    Ak máš šablonu na laskonky /dá sa kúpiť/ tak jednoduco,dám na plech papier na pečenie položím šablonu,ktorú pretriem troškou oleja štetcom a do káždého otvoru dám za lyžicu hmoty a zrovnám cez šablonu a potom pomali zdvihnem šablonu a hned mám12 ks na papieri,ale pracne šablonu umyjem utriem a zopakujem´postup


  • viedra, 8. januára 2011 o 16:41
    dakujem velmi pekne danculka nemam šablonu ale určite ju budem zhanat recept je super dcerka včera robila rožteky dik


  • danculka, 8. januára 2011 o 16:46
    Super,dúfam že sa vydarili a hľadaj internetový obchod na cukrárenské potreby a tam si šablonu objednaj,pa...


  • viedra, 8. januára 2011 o 20:54
    super dik toto je najlepšia stranka aku som na internete našla moja varecha


  • viedra, 4. februára 2011 o 23:07
    no dnes sme zase robili rohliky a su najlepšie na svete vyskušali sme dost receptov ale takyto SUPER nebol ani jeden ešte musim zhanat tu formičku na lastonky


  • 3sandra3, 4. septembra 2011 o 23:20
    vyskúšam tieto rohlíčky


  • danculka, 5. septembra 2011 o 13:22
    Ale si išla dobre ďaleko,do mojich receptov,skús su dobré...


  • romanenka, 6. novembra 2011 o 21:12
    krasne a velmi velmi chutne....dakujem za receptik urcite vyskusam...


  • ocenko1, 11. mája 2012 o 10:51
    dobry den vsetkym...zijem vo svajciarsku,mam 12 rocneho chlapca,futbalistu,casto robime zakusky a torty,pomahame chlapcom zarobit si trosku frankov na futbal,na ich zapasy...vzdy tu najdem nieco jednoduche a vyborne...laskonky sa podarili super,maju sice iny tvar.lebo nemam formicku,ale chut je vyborna...dakujem za vase recepty,nech sa vam dari...marcela


  • 3sandra3, 11. augusta 2012 o 21:48
    laskonkové cesto je veľmi krehké... keď urobíme z nich Parížske rožteky, udržia krém aj s čokoládou? Neprelamujú sa?


  • danculka, 11. augusta 2012 o 22:30
    Ako vidíš nie nelámu sa a udržia krém a sú jemnučké,nie ako cukrárenské tvrdé...:)))


  • andris1, 8. októbra 2012 o 15:51
    vyzeraju nadherne,aj su urcite vyborne,vyskusam,len by som rada vedela,ci sa ten krem z roztekov nezosmykne,ked namacas do cokolady,alebo akym sposobom to mam robit?


  • danculka, 8. októbra 2012 o 20:28
    @andris1 ,keď dáš krém na rožteky, dáš to do chladničky a potom chladné,namáčaš do čokolády a kladieš na peč.papier,aby sa ti to dobre odliepalo,čo potečie z čokolády....:)))


  • martula, 16. decembra 2012 o 18:44
    Parížske rožky sú u nás vianočná klasika. Výborný nápad s laskonkami - formu mám - vyskúšam. Bude viacej druhov!


  • dena7969, 20. decembra 2012 o 22:18
    danculka,krásne su,ako dlho ich asi pečiete?d


  • stevca, 7. januára 2013 o 16:59
    krásne, určite vyskúšam, laskonky zbožnujem


  • jerica, 1. decembra 2013 o 16:10
    :-) pripomenutie pre Vianočné pečenie :-)


  • nefertiti16, 9. decembra 2013 o 17:38
    paráda - dobrý nápad - zabiť dve muchy jednou ranou, ako sa hovorí - palec hore :D


  • sonja1234, 20. decembra 2013 o 11:59
    Vyzeraju uzasne,ale chutovo nic moc.Vcera som ich robila,su tvrde...Porovnala som recept s mojim,v ktorom mam 250g orechov...skoda,ze som to neurobila pred pecenim a pokazila tolko ingrediencii....


  • ana333, 20. decembra 2013 o 22:02
    Ja mám tento recept od kolegyne je výborná cekrárka.Rožky ked naplníš zmäknú!!! Sú fantastické



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist