Foto: diabambulka
4
porcie
porcie
Suroviny
Cesto: | |
300 g, uvarené v šupke |
|
175 g |
|
175 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
200 ml |
|
200 g, kocky |
|
2-3 strúčiky |
|
na posypanie posekane |
|
Postup
-
1
Cesto: Zemiaky si nastúhame na strúhadle ako mrkvu. Na dosku dáme postrúhané zemiaky, hrubú múku, detskú krupicu, soľ, vajíčko a vypracujeme zemiakové cesto.
-
2
Urobíme šúľance, ktoré varíme v slanej vode.
-
3
Toto je môj malý a šikovný pomocník:-)))
-
4
Omáčka: V hrnci si zohrejeme mlieko, pridáme syrokrém, ktorý necháme v mlieku rozpustit a následne pridáme prelisovaný cesnak. Necháme prevariť a keď je omáčka hustá polejeme ňou zemiakové šúľance a posypeme posekanými vlašskými orechami.
- 5
Dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu