Zemiakové placky s pečeňou a paprikou fotorecept

Ľudka Melichová
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 2. decembra 2016
Zemiakové placky s pečeňou a paprikou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
400 g
Na zemiakové placky:
1 kg
3-4 PL
2 ks
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.

    Zemiakové placky s pečeňou a paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na horúcom oleji vyprážame malé placky, ktoré kladieme na papierový obrúsok.

    Zemiakové placky s pečeňou a paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Príprava pečene: Na oleji opražíme cibuľku, pridáme na rezančeky nakrájanú bravčovú pečeň a farebnú papriku, rýchlo opražíme a plníme zemiakové placky. Placky ozdobíme opraženou cibuľkou.

    Zemiakové placky s pečeňou a paprikou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: