Zemiakové pagáčiky so slaninkou

Autor receptu: zlota1

40-60
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múky zmiešame v miske,uroíme jamku do ktorej nasypeme cukor,nadrobíme kvasnice a zalejeme teplým mliekom.Počkáme na kvások.Po vykvasení pridáme ostatné suroviny,a zarobíme cesto,ktoré necháme vykysnúť.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm,rovnomerne nastrúhame na cesto studené maslo a zemiaky,osolíme,posypeme slaninkou nakrájanou na malé kocky.Preložíme cesto napoly a necháme ešte 20 min kysnúť.Potom rozvaľkáme nanovo na 1 cm hrúbky a vykrajujeme pagáčiky.Poukladáme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme čiernym sezamom,sezamom,rascou,alebo makom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 st dozlatova.Dobrú chuť.