Zemiakové pagáčiky so slaninkou
	        Autor receptu: zlota1 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	40-60 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
 
 Postup- Múky zmiešame v miske,uroíme jamku do ktorej nasypeme cukor,nadrobíme kvasnice a zalejeme teplým mliekom.Počkáme na kvások.Po vykvasení pridáme ostatné suroviny,a zarobíme cesto,ktoré necháme vykysnúť.
 - Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm,rovnomerne nastrúhame na cesto studené maslo a zemiaky,osolíme,posypeme slaninkou nakrájanou na malé kocky.Preložíme cesto napoly a necháme ešte 20 min kysnúť.Potom rozvaľkáme nanovo na 1 cm hrúbky a vykrajujeme pagáčiky.Poukladáme na pečiaci papier,potrieme rozšľahaným vajíčkom,posypeme čiernym sezamom,sezamom,rascou,alebo makom a upečieme v rúre vyhriatej na 200 st dozlatova.Dobrú chuť.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |