Recept starých mám z Budmeríc. Podáva sa ku kyslím polievkam (namiesto chleba) alebo samostatne ako pochúťka.
20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto. Ak sú zemiaky mokré, treba ešte pridať múku. Urobíme asi 25 cm dlhé šulky s hrúbkou asi 1 cm. Každý šúlok zatočíme ako slimáka.
- 2
Plech omastíme a posypeme trochou soli. Kotúče poukladáme na plech a vrch potrieme cesnakovou masťou. Dáme piecť a v polovici pečenia poobraciame.
- 3
Po upečení potrieme potrieme ešte cesnakovou masťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.toulavakamera.cz/article.asp?id=3741&lang_id=1...
teraz som si opäť pustila videjko....zajtra budem robiť budmerické kotúče..už sa teším..dakujem..pozdravujem..želám pohodovú zimojar...:-)