Nepodarený zákusok fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 22. apríla 2012
Nepodarený zákusok (fotorecept)
Foto: babkamt

V sobotu som bola v podvečer na Vareche. Takú chuť som dostala na niečo sladké , že som sa rozbehla do kuchyne , že Zobraziť celý popisV sobotu som bola v podvečer na Vareche. Takú chuť som dostala na niečo sladké , že som sa rozbehla do kuchyne , že niečo narýchlo upečiem. Aj som upiekla. No hrnčekový korpus , ktorý by spravila sama aj moja vnučka , putoval sliepkam. Keďže som už mala urobený krém , do ktorého som dala maslo , nezostalo mi nič iného ako si upiecť nový biskvit. Dobre som spravila. Dnes poobede mi prišla švagriná oneskorene gratulovať k meninám. Keby som im ponúkla ten môj včerajší výtvor......

12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks celé
5 PL
5 PL
krém:
250 ml
35 g
40 g
150 g
100 g
1 PL (rum)
100 g
 na ozdobu
 polky




Postup

  1. 1

    Vyšľahala som vajíčka s cukrom v mixéri. Metličkou som zľahka vmiešala múku. Cesto som vyliala na plech vyložený papierom na pečenie.Rúru som vyhriala na 180 stupňov. Biskvit som piekla 12 minút.

  2. 2

    Upečený biskvit som po šírke rozrezala na polovicu. Jednu som zrolovala a takúto zrolovanú som nechala vychladnúť.Druhú časť biskvitu som rozrezala na 3 časti.

    Nepodarený zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spodný diel som natrela ríbezľovým lekvárom. Na to som natrela maslový krém.Na to som položila druhý pás korpusu.Aj ten som natrela lekvárom a krémom. Na vrch som dala poslednú časť korpusu. Celý koláč som ešte natrela krémom a posypala mletými orechmi a ozdobila som vrch polovicami orechov.

  4. 4

    Z vychladnutej rolády som stiahla papier.Natrela som ju nutelou a znovu som ju zrolovala.Vrch rolády som natrela zvyšným krémom a posypala čokoládovou ryžou.

  5. 5

    Maslo som vymiešala s práškovým cukrom.Z mlieka,kakaa a múky som uvarila kašu. Vychladnutú kašu som zmiešala s maslom. Pridala som 1 pl umu.za hrsť mletých orechov.

Diskusia k receptu

marienka44
@Babkamt , gratulujem k ukazkovemu zakusku. Mna by to nenapadlo takto sa vynajst. Si kreativna vdaka dlhorocnej praxi. Este raz, obdivujem a ukladam do KK.
frona
trošku som tomu nerozumela....tento je ten nepodarený???? Veď je to duplovaný...aj rez aj roláda. Alebo taký to mal vyzerať? A urobila si ho znova?
frona
Tak keď takto vyzerajú nepodarené zákusky....potom ako vyzerajú podarené????? :-))))
havino
dobre to vyzerá, jedno aj druhé, vynašla si sa, ak dobre rozumiem,
z jedného plátu si urobila oba zákusky? výborná inšpirácia pre mňa na sobotu, máme hostí plno, urobím tak aj ja, nech je viac druhov, mna by to určite veru nenapadlo, dakujem, ukladám
tatranka
Poradila si si,nevzdala sa a to je to čo sa cení.Pekný zákusok.,cez to všetko,čo nám píšeš.
orchidea
Súhlasím s dievčatami...pekné sú obidva a určite aj výborné...
babkamt
@izabel929 ďakujem,no stálo ma to kopu nervov . Lebo keď môj drahý videl , že niečo pečiem , chcel si hneď z toho dať .
@marienka44 pôvodne som chcela vyskúšať recept Rozprávka na plechu. No z roztržitosti som ho pokazila.Tak som upiekla nový biskvit.Inšpirácia prišla pri jeho pečení.Návšteva ochutnala obidva. Švagriná si pýtala recept , lebo im chutil.
@havino áno , z jedného plátku som spravila dva koláče.
@tatranka , @orchidea obidva koláčiky boli chutné.Tak to dopadne , keď je človek pri práci roztržitý a nesústredený.Ale nakoniec všetko dobre dopadlo.A ten koláčik od Sandramater upečiem ešte raz.
medovnicek
tak tieto pocity ja veľmi dobre poznám, sú dni, kedy si myslím, že sa mi nič nedarí a u teba sa aspoň sliepky napapkali, kým u mňa to musí putovať do koša, ale dobre si sa vynašla, roládu si upiekla excelentnú
babkamt
@medovn íček ďakujem za milé slová. @mariaklara už podľa zloženia biskvitu sa jedná o ľahký koláčik. Dúfam že vám bude chutiť tak ako nám.