Zemiakové krokety s pohánkovou múkou fotorecept

tiginko - fotkaTiginko, 10. júna 2019 17:35
Ďalšie recepty »
Zemiakové krokety s pohánkovou múkou (fotorecept)Foto: tiginko

Krokety pečené v rúre nielen pre bezlepkáčov. Výborná príloha k rôznym omáčkam, alebo k pečenému mäsu so špenátom.

20
porcií
40 min
príprava
20 min
na 200 °C

Suroviny

4 ks stredne veľké
3 PL
1 ks
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v dostatočnom predstihu v šupke tak, aby boli pred ďalšou úpravou úplne studené. Ošúpeme ich a postrúhame na jemno. Pridáme 3 kopcovité lyžice pohánkovej múky, vajce a lyžičku soli a rukou krátko spracujeme na cesto.

    Zemiakové krokety s pohánkovou múkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta mokrými alebo naolejovanými rukami tvoríme guľky veľkosti pingpongovej loptičky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Vidličkou namáčanou v oleji roztlačíme na hrúbku maximálne 1 cm. Čím tenšie, tým chrumkavejšie. Z uvedeného množstva vyjde zhruba 20 krokiet.

    Zemiakové krokety s pohánkovou múkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 200 °C teplovzduchom cca 10 minút, potom otočíme, môžeme potrieť olejom a dopiecť 10 minút z druhej strany. Samozrejme každý podľa svojej rúry, aby mali peknú farbu a nezhoreli.

    Zemiakové krokety s pohánkovou múkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pre menej skúsených pripomínam, že zemiakové cesto sa má robiť krátko pred jeho tepelným spracovaním, lebo dlhším skladovaním redne a dohusťovaním múkou sú krokety zbytočne tvrdé. A tiež neodporúčam robiť ich z nových zemiakov.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist