Zemiakové dolky

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po dovarení ich scedíme a necháme vychladnúť. Zo žĺtkov, mlieka, smotany, soli a škrobu vyšľaháme nad parou masu, do ktorej pridáme vychladnuté zemiaky a postrúhaný syr.
  2. Hustú masu naplníme do mastným papierom vystlaných formičiek a necháme ich zamraziť. Zmrazené dolky poukladáme na papierom vystlaný plech a vložíme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme pri dvesto stupňoch 25 – 30 minút.
  3. NÁŠ TIP: Zemiakové dolky sú veľmi vhodné aj na rýchle pohostenie. V mrazničke ich môžeme uchovať aj dlhší čas a pripraviť ich tesne predtým, ako potrebujeme. Takisto sú vhodnou večerou alebo raňajkami.