Zemiaková omeleta
Zemiaková tortilla s chorizom
Autor receptu: redakcia
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.
|
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, ošúpanú cibuľu nakrájame na polkolieska. V hlbokej nepriľnavej panvici zahrejeme olej a vložíme zemiaky s cibuľou. Na veľmi miernom ohni dusíme asi 15 minút tak, aby zemiaky zmäkli, ale neopekali sa. Obsah panvice potom preložíme do sitka, aby olej odkvapkal. Na
panvici necháme len trochu oleja a opečieme na ňom na malé kúsky nakrájanú klobásu.
- Vo väčšej mise rozmiešame vajcia so štipkou soli a korenia. Pridáme zemiaky
s cibuľou a klobásou a dobre premiešame.
- Zmes vrátime späť do panvice, uhladíme a na miernom ohni opekáme. Keď vajcia stuhnú, tortillu obrátime pomocou taniera a dopečieme aj z druhej strany. Potom ju vyklopíme a nakrájame na porcie.