Foto: helca103
Túto nátierku som prvý krát robila pred rokmi a akosi som na ňu aj zabudla. Dostala som nečakanú návštevu a chladnička prázdna - to Zobraziť celý popisTúto nátierku som prvý krát robila pred rokmi a akosi som na ňu aj zabudla. Dostala som nečakanú návštevu a chladnička prázdna - to ma veru nepotešilo. Ani neviem ako,ale napadla ma práve táto dávna ,,špecialita"
Suroviny
3-4 ks varené (v šupke) |
|
1 ks v črievku/150g/, alebo syrokrém |
|
150 g |
|
2 ks varené |
|
3 ks čerstvý |
|
1 ks menšia |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny,
-
2
na obrázku chýba cesnak tak aby mi to nebolo vytknuté v komentároch pridávam aj foto cesnaku :-)
-
3
Dáme si variť zemiaky a vajcia
-
4
Po uvarení ich necháme vychladnúť a medzitým si vymiešame maslo zo syrom.
-
5
pretlačíme cesnak a premiešame
-
6
Vychladnuté vajcia a zemiaky očistíme a nastrúhame k vymiešanému maslu zo syrom.
-
7
Osolíme,pridáme cibuľu, červenú mletú papriku a korenie. Dobre premiešame a odložíme do chladu.
-
8
Kým nám bude nátierka odpočívať aby sa spojili všetky chute urobíme si hrianky ktoré som opiekla len tak na sucho na panvici.
-
9
kedže som mala návštevu kde pani nemohla papriku kôli žlčníku tak som jej na nátierku dala iba paradajky
-
10
ostatné osadenstvo malo chuť aj na zelenú papriku.
-
11
Takže každému podľa chuti a kľudne len tak na pečivko alebo čerstvý chlebík. Množstvo surovín si môžete meniť podľa chuti a možností.
Ďakujem za komentáre je to vďačná nátierka - dalo by sa napísať aj ,,čo chladnička dá". Naozaj sa dá improvizovať s chuťami.
Treba skúsiť fantázii sa medze nekladú - podľa chuti pridať či odobrať surovinu.
Nám táto nátierka chutí hlavne v zime na hriankach s cesnakom k tomu horúci čaj. @orchidea vyskúšaj neoľutuješ.
Ďakujem všetkým za komentíky.
@tatranka Martuška moja zlatá, tvoja fotka je nádherná a z mojej obyčajnej nátierky si urobila niečo slávnostné :-))) Ďakujem za pekný komentár aj za fotku.
Martuška, veľmi pekne ďakujem za krásnu fotografiu a zároveň ma veľmi teší, že si môj recept vyskúšala