Zemiaková baba
Zemiaková baba s bryndzou a so špenátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40-50 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky ošúpeme, postrúhame na strednom strúhadle
a vytlačíme z nich šťavu, ktorú
scedíme. Postrúhané zemiaky
vymiešame s vajíčkami,
polovicou bryndze, nasekaným špenátom, cibuľkami bez
vňate a múkou. Cesto dochutíme soľou,
korením a majoránom.
- Stredne veľkú zapekaciu misku vymastíme olejom a vložíme do nej
zemiakové cesto. Pečieme
v rúre vyhriatej na 180 °C
zhruba 40–50 minút.
- Medzitým vymiešame
bryndzový dresing
zo zvyšnej bryndze, z kyslej
smotany, najemno nasekanej
jarnej cibuľky a dochutíme už
iba mletým čiernym korením.
- Upečenú zemiakovú babu pokrájame na
štvorce, na každý kúsok naservírujeme bryndzový dresing
a dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a mikrobylinkami.
|