Zemiaková baba

Zemiaková baba s bryndzou a so špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, postrúhame na strednom strúhadle a vytlačíme z nich šťavu, ktorú scedíme. Postrúhané zemiaky vymiešame s vajíčkami, polovicou bryndze, nasekaným špenátom, cibuľkami bez vňate a múkou. Cesto dochutíme soľou, korením a majoránom.
  2. Stredne veľkú zapekaciu misku vymastíme olejom a vložíme do nej zemiakové cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 40–50 minút.
  3. Medzitým vymiešame bryndzový dresing zo zvyšnej bryndze, z kyslej smotany, najemno nasekanej jarnej cibuľky a dochutíme už iba mletým čiernym korením.
  4. Upečenú zemiakovú babu pokrájame na štvorce, na každý kúsok naservírujeme bryndzový dresing a dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou a mikrobylinkami.