Foto: pusta
Zeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je Zobraziť celý popisZeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je to šikovný spôsob zužitkovania polievkovej zeleniny. Kombinácia zeleniny je ľubovoľná, mrazenú zeleninu nepoužívam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Celkové množstvo zeleniny 600 g: | |
150 g, varená |
|
150 g, varený |
|
150 g |
|
50 g, uvarený |
|
100 g, varené, ev. iná kombinácia zeleniny |
|
1 ks, malá |
|
1/2 zväzku |
|
p.p |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
p.p |
|
p.p |
|
podľa chuti |
|
1/2 PL |
|
1/2 čl |
|
Postup
-
1
Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.
- 3
Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiež už budem musieť pripraviť tieto fašírky, dávno sme nemali.
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem za komentár.