Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Autor receptu: podravka

Prekvapte svojich hostí chipsami z cvikly, zemiakov, zeleru, batátu a mrkvy.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, očistíme, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Olej v panvici dobre zahrejeme a opražíme v ňom jednu zeleninu po druhej, aby sme dostali chrumkavé chipsy.
  3. Každá zelenina si vyžaduje iný čas prípravy. Najprv dajte do oleja zemiaky, pretože nemajú žiadnu farbu, aby sa olej hneď nezafarbil.
  4. Hotovú zeleninu dajte na papierový obrúsok, aby ste odstránili nadbytočný tuk. Potom všetku zeleninu dajte do veľkej misy a posypte ju korením na pečené zemiaky.
  5. Môžete tiež použiť inú zeleninu a podľa chuti pridať mleté chilli.