Foto: zuzananoskova
Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi rady, no tentokrát sme si urobili z nej chipsy Zobraziť celý popisĎaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi rady, no tentokrát sme si urobili z nej chipsy ;-) Zeleninu pečiem vždy neosolenú, posypanú iba bylinkami. Myslím, že zelenina obsahuje dosť svojej soli a my aj tak veľa nesolíme, úplne minimálne. Ale je to na Vás, priatelia :-)
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame na tenšie plátky...
-
2
...poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie...
-
3
...posypeme bylinkami, pokvapkáme olejom (nemusíte)...
-
4
...a dáme piecť do vyhriatej rúry: zemiaky na 250°C a zeleninu na 200°C, asi 20 minút, je potrebné si to odsledovať, záleží na ako hrubo ste zeleninu nakrájali či ako chrumkavú ju chcete mať :-)
Diskusia k receptu