Zeleninové chipsy

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 18. mája 2013

Ďaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi rady, no tentokrát sme si urobili z nej chipsy Zobraziť celý popisĎaľšie jedlo, ktoré pripravujeme najmä v zimnom období niekoľkokrát v týždni. Pečenú zeleninu máme veľmi rady, no tentokrát sme si urobili z nej chipsy ;-) Zeleninu pečiem vždy neosolenú, posypanú iba bylinkami. Myslím, že zelenina obsahuje dosť svojej soli a my aj tak veľa nesolíme, úplne minimálne. Ale je to na Vás, priatelia :-)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a nakrájame na tenšie plátky...

    Zeleninové chipsy  - obrázok 1
  2. 2

    ...poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie...

    Zeleninové chipsy  - obrázok 2
  3. 3

    ...posypeme bylinkami, pokvapkáme olejom (nemusíte)...

    Zeleninové chipsy  - obrázok 3
  4. 4

    ...a dáme piecť do vyhriatej rúry: zemiaky na 250°C a zeleninu na 200°C, asi 20 minút, je potrebné si to odsledovať, záleží na ako hrubo ste zeleninu nakrájali či ako chrumkavú ju chcete mať :-)

    Zeleninové chipsy  - obrázok 4

Diskusia k receptu

slavka2012
Tento recept mi prisiel vhod, nedavno som na navsteve ochutnala zeleninove cipsy a vemi ma oslovili.
elixir
Tati dobrota sa mi velmi paci, obcas si cosi rada zachrumkam, no kupovane slanosti nie su zrovna to spravne. Toto je pekna zdrava nahrada, ktoru si snad mozno v rozumnom mnozstve dopriat i vecer pri filme, vyskusam :) zemiaciky som uz skusala, no zeleninove chips este nie... mnam:)
jaja53
naozaj ohromne,vecer chrumkat nieco zdravsie :) Aj ja som jedla podobne v UK,ale toto vieme,ked si to spravime sami,ze co papame. Dik :)
elisticka
super tie musia chutit... som kupila v zdravej vyzive a brrrrrrrrrrrr boli horke a zhorene ... tak vyskusam toto ...