Foto: drobcek19
Moja vcerajsia vecera, rychla a chutna a hlavne lahka:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
200 gr, mrazená |
|
malý |
|
|
|
|
|
2 hrste, - mrazeny alebo cerstvy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alebo maslo |
|
2 litre |
|
Postup
-
1
Dopredu si ocistime a nakrajame zeleninu. Cibulu nadrobno, mrkvu a petrzlen na kolieska, zemiaky na kocky.
- 2
Do hrnca si dame olej alebo maslo a dame hriat, ked sa zohreje dame smazit cibulku, ked je trosku zosklovena pridame zemiaky, mrkvu, petrzlen a posmazime na oleji, na konci pridame cesnak. Minutku posmazime, pridame sladku papriku, sol a korenie a hned zalejeme vodou. Mnozstvo vody podla toho aku hustu polievku chceme.
- 3
Ked voda zacne vriet, pridame zelerovu a petrzlenovu vnat. Nechame varit asi 10 minut a skontrolujeme.Ked je zeleninka skoro uvarena pridame mrazenu brokolicu, karfiol. Dalej varime. Ked je vsetko makke, pridame mrazeny hrasok. Nechame varit este par minut.
- 4
Na konci vsetko ochutname a dochutime podla toho ako mame radi ( vegeta ). Kto chce hustejsiu polievku bez muky a zaprasky tak povyberame zopar zemiacikov a mrkvy a vydlickou popucime a dame naspat do polievocky. Dobru chut zelam:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu