Zeleninová polievka s hlivou a pšenovými haluškami
Foto: danda3
Nenáročná, chutná a ako bonus netradičné halušky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu podľa vlastného výberu, alebo čo som našla v chladničke (mrkva, petržlen, zeler, kaleráb, cibuľa...) nakrájame na malé kocky, hlivu na menšie kúsky a dáme restovať na olej. Pridáme soľ a drvenú rascu.
-
2
Potom ju zalejeme vriacou vodou, pridala som ešte zelerové listy a keďže som mala kaleráb, ktorý nebol už mladý, pokrájala som ho na väčšie kusy, tie som po vyvarení vyhodila spolu s listami.
-
3
Kým sa polievka varí, pripravíme si pšenové halušky - v miske rozšľaháme vajce s troškou soli a troškou medvedieho pesta a postupne pridávame instantné pšeno, pokiaľ hmota nezhustne, zmes musí byť tuhá, inak sa halušky rozutekajú kade-tade.
-
4
Potom ich zavaríme do polievky cez haluškáreň, stačí chvíľka a sú hotové, polievku dosolíme a pridáme vňaťku.
-
5
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu