Zeleninová polievka s gnocchi
Autor receptu: elixir
Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu ošúpeme, cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky, mrkvu a petržlen na menšie kúsky.
- Na oleji opražíme najskôr cibuľu s cesnakom. Neskôr pridáme mrkvu, petržlen, bielu fazuľu bez nálevu a paradajky aj so šťavou. Prilejeme vodu do roviny so zeleninou, osolíme, pridáme čierne korenie a bobkový list.
- Polievku necháme 15 minút povariť, a 3-5minút pred dovarením pridáme do nej aj kešu. Medzitým si na kvapke oleja a masle opražíme gnocchi do zlatohneda.
- Hotovú polievku podávame s bazalkovým pestom a gnocchi.