Zeleninová polievka s gnocchi

Autor receptu: elixir

Pestrá s paradajkami, bielou fazuľou, kešu a bazalkovým pestom.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu ošúpeme, cibuľu pokrájame na drobné kocky, cesnak na plátky, mrkvu a petržlen na menšie kúsky.
  2. Na oleji opražíme najskôr cibuľu s cesnakom. Neskôr pridáme mrkvu, petržlen, bielu fazuľu bez nálevu a paradajky aj so šťavou. Prilejeme vodu do roviny so zeleninou, osolíme, pridáme čierne korenie a bobkový list.
  3. Polievku necháme 15 minút povariť, a 3-5minút pred dovarením pridáme do nej aj kešu. Medzitým si na kvapke oleja a masle opražíme gnocchi do zlatohneda.
  4. Hotovú polievku podávame s bazalkovým pestom a gnocchi.