Zelenina v kruste s jogurtovým dipom

Autor receptu: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu nakrájame na 0,5 cm široké plátky, zeler a cuketu na 1-cm plátky, ružičky brokolice alebo karfiolu povaríme asi 5 minút v horúcej osolenej vode, sitkom ich vyberieme a ihneď ochladíme studenou vodou. Osušíme čistou kuchynskou utierkou.
  2. Do troch misiek pripravíme: 1. múku, 2. vajcia rozmiešané s mliekom, 3. strúhanku zmiešanou s vegetou.
  3. Zeleninu najprv obalíme v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Jednotlivé kúsky vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista. Hotovú zeleninu kladieme na kuchynský obrúsok, aby sa zbavila prebytočného tuku.
  4. Dip pripravíme zmiešaním jogurtu, nadrobno pokrájanej jarnej cibuľky s cesnakom a ochutíme citrónovou šťavou.