Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku fotorecept

zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367, 22. augusta 2015 14:56
Ďalšie recepty »

Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti. Vegetariáni môžu len tak posypanú Fetou a mäsožravci s cigánskou pečienkou :)

4
porcie
20 min
príprava
60 min
na 185-220 °C

Suroviny

2 ks
1 ks
3 - 4 ks
5 - 6 ks
2 ks
Podstielka pod zeleninu:
3 ks
1 hlávka
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
1 - 2 lyžice
140 g
5 cl
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Baklažán, mrkvu a cukiny umyjeme a aj s kožou nakrájame na väčšie kocky, osolíme a necháme postáť.

    Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu nakrájame na pásiky a dáme na olej restovať, trochu ju posolíme. Keď má cibuľa vhodnú farbu zlata pridáme pretlačený cesnak a balzamico a necháme asi 1 minútu rozvoňať, pridáme oregano, petržlenovú vňať a chilli, znovu krátko popražíme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý dobre orestujeme a pridáme asi 5 cl vody, ktorou opláchneme pohárik od pretlaku a vlejeme do omáčky, krátko povaríme a vypneme.

    Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baklažán a cukinu zlejeme z prebytočnej vody, papriky nakrájame na hrubšie pásiky, paradajky na štvrťky. Uvarenú zmes z pretlaku dáme na spodok pekáča. Na ňu navrstvíme zeleninu, hojne pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvým korením a oreganom, trochu osolíme a zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 185 stupňov asi 35-40 minút. Odkryjeme, opatrme raz premiešame, v rúre zvýšime teplotu na 220 stupňov a ešte približne 20 minút zapekáme. Tu sa riaďte svojimi skúsenosťami s rúrou, aby Vám zelenina nezhorela.

    Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu pri voňajúcom pekáči je na Vás, ako sa rozhodnete, či Vám postačí hojne posypať rozdrobenou Fetou, alebo si naložiť chutne opečenú krkovičku, alebo si vybrať obe varianty :)

    Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist