Takto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia Zobraziť celý popisTakto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia a predvarene mlade zemiaky a ozdobili nadrvenymi burskymi orieskami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
350 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strucik |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
100 ml |
|
1 lyzica |
|
|
|
2 lyzice |
|
50 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Zasada rychlej pripravy je si pred pripravit suroviny a vsetky ich rychlo zmiesat vo woku. Takze zemiaky osupeme a nakrajame a dame uvarit to osolenej vody. Kuracie prsia nakrajame na drobnejsie kusky a dame k oprazenej cibuly a cesnaku, oprazime kratko a dame podusit do makka v kuracom vyvare alebo podliate vodou. Zelennu fazulku karajacom nakrajame po dlzke , mi mame radi chrumkavu tak ju ani nepredvarime lebo miesanim vo woku na silnom plameni sa rychlo spravi. Papriku nakrajame na tenke pasiky a na velmi drobno jednu mensiu fefronku.
- 2
Do woku dame lyzicu oleja a dame 2 lyzice Thajskej cervenej kari omacky prehrejeme cca. 2 minuty.Pridame na drobno nakrajanu papriku a feferonku. Po chvilu pridame nakrajanu fazulku a a premiesavame.( Ked mame radi makku podlejeme vodou a podusime podla chuti).Pridame pripravene kuracie maso, predvarene zemiaky ochutime , rybacou omacku alebo solou a korenim, a trochou bazalkovych listkov a na drobno nakrajanymi kafirovymi listkami alebo nastruhanou korou z limetky.
- 3
Poriadne premiesame na silnom plameni vo woku cca. 2-3 minuty. Servirujeme s nadrobno nadrvenymi burskymi orieskami ( nam prihoreli ). servirujeme same alebo s ryzou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu