Zelená fazuľka s kuracinou po Thajsky
Autor receptu: 2010
Takto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke
aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia a predvarene mlade zemiaky a ozdobili
nadrvenymi burskymi orieskami.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zasada rychlej pripravy je si pred pripravit suroviny a vsetky ich rychlo zmiesat vo woku.
Takze zemiaky osupeme a nakrajame a dame uvarit to osolenej vody.
Kuracie prsia nakrajame na drobnejsie kusky a dame k oprazenej cibuly a cesnaku, oprazime kratko a dame podusit do makka v kuracom vyvare alebo podliate vodou.
Zelennu fazulku karajacom nakrajame po dlzke , mi mame radi chrumkavu tak ju ani nepredvarime lebo miesanim vo woku na silnom plameni sa rychlo spravi.
Papriku nakrajame na tenke pasiky a na velmi drobno jednu mensiu fefronku.
- Do woku dame lyzicu oleja a dame 2 lyzice Thajskej cervenej kari omacky prehrejeme cca. 2 minuty.Pridame na drobno nakrajanu papriku a feferonku. Po chvilu pridame nakrajanu fazulku a a premiesavame.( Ked mame radi makku podlejeme vodou a podusime podla chuti).Pridame pripravene kuracie maso, predvarene zemiaky ochutime , rybacou omacku alebo solou a korenim, a trochou bazalkovych listkov a na drobno nakrajanymi kafirovymi listkami alebo nastruhanou korou z limetky.
- Poriadne premiesame na silnom plameni vo woku cca. 2-3 minuty.
Servirujeme s nadrobno nadrvenymi burskymi orieskami ( nam prihoreli ).
servirujeme same alebo s ryzou.