Zelená fazuľka s kuracinou po Thajsky

Autor receptu: 2010

Takto na azijsky sposob sme robili vcera zelenu fazulku.Pokrajali sme ju krajacom po dlzke aby sa dala velmi rychlo spravit a pridali kuracie prsia a predvarene mlade zemiaky a ozdobili nadrvenymi burskymi orieskami.

2-3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zasada rychlej pripravy je si pred pripravit suroviny a vsetky ich rychlo zmiesat vo woku. Takze zemiaky osupeme a nakrajame a dame uvarit to osolenej vody. Kuracie prsia nakrajame na drobnejsie kusky a dame k oprazenej cibuly a cesnaku, oprazime kratko a dame podusit do makka v kuracom vyvare alebo podliate vodou. Zelennu fazulku karajacom nakrajame po dlzke , mi mame radi chrumkavu tak ju ani nepredvarime lebo miesanim vo woku na silnom plameni sa rychlo spravi. Papriku nakrajame na tenke pasiky a na velmi drobno jednu mensiu fefronku.
  2. Do woku dame lyzicu oleja a dame 2 lyzice Thajskej cervenej kari omacky prehrejeme cca. 2 minuty.Pridame na drobno nakrajanu papriku a feferonku. Po chvilu pridame nakrajanu fazulku a a premiesavame.( Ked mame radi makku podlejeme vodou a podusime podla chuti).Pridame pripravene kuracie maso, predvarene zemiaky ochutime , rybacou omacku alebo solou a korenim, a trochou bazalkovych listkov a na drobno nakrajanymi kafirovymi listkami alebo nastruhanou korou z limetky.
  3. Poriadne premiesame na silnom plameni vo woku cca. 2-3 minuty. Servirujeme s nadrobno nadrvenymi burskymi orieskami ( nam prihoreli ). servirujeme same alebo s ryzou.