Foto: jenni
Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, Zobraziť celý popisZebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame
- 2
Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.
- 3
Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.
- 4
Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu