Zebrový koláč

jenni - fotkajenni, 26. júna 2014
Zebrový koláč
Foto: jenni

Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, Zobraziť celý popisZebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

8-10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.

  3. 3

    Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.

  4. 4

    Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

Diskusia k receptu

zuzanka1367
Tak ja dávam 5* mne sa táto verzia veľmi páči, uložím, vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo...
jenni
@zuzanka1367 je taký "mokrejší" ako klasické koláče, to kvôli tým banánom, tak by sa mohlo zdať, že je nedopečený, ak niekto také rád nemá odporúčam miesto banánov zlatý klas alebo do mlieka lyžičku jablčného octu :) a ďakujem obom aj @methi :)
tinka1977
Jeeej, supeeer, ďalší koláčik, ktorý si môžem v rozumnej miere dopriať aj v rámci mojej oddelenej stravy :) Lebo je bez vajíčok :) Už svieti v mojej KK. Ďakujem :)
marikafil
pekný koláčik. len celkom nerozumiem tomu vanilkovému lusku... predpokladám, že len vydlabané vnútro, tzv. vanilkový kaviár, ale môžem sa mýliť...
jenni
hej hej vždy ide o vnútro, nepíšem to tam, predpokladám, že každý to pochopí tak, že ide o vnútornú časť a treba ho vyškrabať :) popravde som ale nevedela, ako sa to vnútro nazýva, takže týmto ďakujem @marikafil :)
mirkajan
Upečený, musím povedať, že ma príjemne prekvapil, pretože koláče, kde do cesta ide banán veľmi neobľubujem, pretože cesto býva s banánom také "ubité", ale v tomto prípade tento efekt nenastal a koláčik bol veľmi fajn.
1x jenni




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia