Zebrový koláč

Autor receptu: jenni

Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

8-10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame
  2. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.
  3. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.
  4. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.