Zebrový koláč
Autor receptu: jenni
Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo
dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou. Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu,
nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy
pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame
- Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.
- Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.
- Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.