Tuniakové muffiny

Zdravé tuniakové muffiny

Autor receptu: kucharocka123

Tieto muffinky naslano sú chutné a tiež veľmi zdravé. Výborná desiata alebo olovrant tak pre deti, ako aj dospelých. Recept je variabilný, môžeme pridať aj iné ingrediencie podľa obľúbenosti, napr. cherry paradajky, pre zdravie štipku kurkumy a koriander môžeme nahradiť čerstvou bazalkou alebo inými bylinkami.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tuniaka scedíme, mozzarellu nastrúhame, ovsené vločky najemno zomelieme, červenú cibuľu nakrájame, vňať koriandra nadrobno nasekáme, žĺtky oddelíme od bielkov a bielky vyšľaháme.
  2. Do misy dáme žĺtky, soľ, korenie a premiešame. Pridáme scedeného tuniaka, mozzarellu, ovsené vločky, cibuľu a koriander. Všetko premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  3. Zmesou plníme otvory formy na muffiny, ktoré sme jemne vymazali olivovým olejom.
  4. Pečieme asi 30-35 minút v rúre predhriatej na cca 180 °C. Pred vybratím z rúry skontrolujeme pomocou špajdle, či sú muffiny dostatočne upečené. Vyberieme z formy a podávame. Dobrú chuť!