Zdravé trojhranky (fotorecept)

Autor receptu: rebeka14

Myslím si,že tento recept zaujme skôr tých,ktorý majú radi niečo zdravšie a menej kalorické. Spojila som skôr dva recepty do jedného. Na nete som našla recept na banánovo - mrkvový chlebíček s makom bez múky a cukru. Tak znel recept. Aj som ho vyskúšala.,chuťovo nebol zlý,ale čosi mi do neho chýbalo. Tak som si vymyslela tento svoj recept.No a keďže ja orechy veľmi nemôžem aj tu som použila mak a radšej mandle.Ale kto chce môže vymeniť mak za orechy.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetko spolu robíme v jednej nádobe.Najprv si ponorným mixérom,,alebo vidličkou rozpučíme banány. Pridáme celé vajcia a šľaháme ručným šľahačom.Pridáme postupne nastrúhanú mrkvu,zomletý mak,šťavu z citróna,med,cukor a na malé kúsky nakrájané sušené ovocie. Ja som dala brusnice,marhule aj slivky.Pridala som ešte kokos a škoricový cukor. Ale myslím si,že aj bez neho by to mohlo byť.Nakoniec zľahka zamiešame špaldovú, alebo inú zdravú múku.Môžete aj nemusíte pridať sódu bikarbonu.Podľa toho ako to chcete mať zdravé či radšej vysoké.
  2. Vylejeme na vymastený a špaldovou múkou vysypaný plech. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov asi tak na polhodinku. Všetko závisí od toho ako pečie tá vaša rúra.
  3. Kým sa koláčik pečie na suchej panvici si jemne opražíme zomleté mandle. Kto chce môže si napr. opiecť pomleté orechy. Podľa toho čím si chcete ozdobiť vrch koláča.
  4. Po polhodine skontrolujeme koláčik či je dobre upečený a vyberieme von z rúry.
  5. Potrieme marhuľovým,alebo iným lekvárom. No k tej mrkvy v koláči sa najlepšie ,aspoň pre mňa, hodí tento.
  6. Posypeme opraženým mandľami a necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí si koláčik nakrájame na trojuholníky,alebo ako chceme.Najlepší je,keď postojí.Je veľmi vláčny.Už je len na vás čo si do cesta dáte a ako si ho ochutíte.No takto sa dá dobre zúžitkovať mrkva aj banány.Myslím si,že by to šlo urobiť aj ako mafiny a dať do toho aj posekanú čokoládu.