Zdravému životnému štýlu sa venujem dlhšiu dobu a vždy sa snažím vymyslieť a kombinovať suroviny tak aby boli vždy vyvážené. Toto jedlo je hlavne vhodné na obed aj na večeru. Večera by sa nemala kombinovať s prílohami typu ryža, zemiaky a preto je zelenina ako je ružičkový kel ideálnou voľbou. Dobrú chuť
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
300 g |
|
500 g |
|
200 g (prípadne zaváraná) |
|
50 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Ružičkový kel si uvaríme vo vode (ale tak aby bol tesne pred uvarením, pretože ho ešte neskôr budeme opekať). Ak máme čerstvú cviklu tak aj tú dáme variť.
- 2
Medzi tým si mäso rozkrojíme a ochutíme tymianom, soľou a čiernym korením. Jemne vyklepeme tĺčikom cez potravinársku fóliu.
- 3
Na rozpálenú panvicu dáme trochu olivového oleja a mäso osmažíme z každej strany asi po 30 sekúnd. Zalejeme pohárom vody a necháme dusiť (ideálny by bol vývar, prípadne komu nevadí tak bujón).
- 4
Medzi tým šampiňóny očistíme a nakrájame podľa chuti. Na troche olivového oleja s provensálskym korením smažíme do zlata.
- 5
Cviklu opláchneme v studenej vode. Nakrájame na tenké kolieska alebo nastrúhame nahrubo (ak je zavaraná tak zlejeme šťavu). Zamiešame s jogurtom a trochou soli.
- 6
Ružičkový kel rozkrojíme na polky a poukladáme rozkrojenou časťou nadol do panvice. Smažíme na masle do zlata na silnom ohni.
- 2
Pekne si navaril.