Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom

pitrb - fotkapitrb, 14. marca 2014
Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom
Foto: pitrb

Tento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé. Ideálna voľba, približne hodinu a pól po večernom tréningu (200 gr. mäsa). Odporúčam s jednoduchým dressingom z kyslej smotany a cesnaku. Dobrú chuť.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
5-7 ks (struky)
2 ks
1 ks (môže byť aj biela)
3-4 ks
1 ČL
2 ks
400 g
1 vetvička väčšia
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mäso okoreníme, osolíme a necháme na prudkom ohni mäso osmažíme na troche olivového oleja spoločne s vetvičkou rozmarínu a nadrobno nasekaným cesnakom. Ihneď podlejeme vrelou vodou (ak máme k dispozícií vývar tak vývar). Dusíme na miernom ohni.

    Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým očistíme a nakrájame šampiňóny, cukinu, fazuľku, hlivu a cibuľu na väčšie kúsky.

    Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom - obrázok 2
  3. 3

    Panvicu rozpálime naplno, a zeleninu na najsilnejšom ohni grilujeme na troche olivového oleja s provensálskym korením (solíme na záver aby zelenina nepustila šťavu). Stále miešame a grilujeme z každej strany.

    Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom - obrázok 3
  4. 4

    Mrkvu očistíme a škrabkou na zeleninu nastrúhame hobliny. (môžeme dochutiť balsamico octom a malou lyžičkou medu). Pred koncom grilovania do zeleniny pridáme sezam a rozdrvíme vlašské orechy ktoré chvíľku ich opečieme. Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.

    Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: