Zbojnícke vrkoče (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady...vrkoče som počas pečenia podlievala červeným vínom..

3
porcie
150 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. bravčovú panenku som umyla, osušila, odblanila..
  2. prerezala po dĺžke na polovicu..
  3. každú polovičku som po dĺžke rozdelila na 3 časti...
  4. vrkoče som osolila, okorenila a posypala mletou chilli papričkou..
  5. a zaplietla do vrkočov.../mala som ešte kúsok z lopatky, tak som k nim pridala, aby boli 3 kusy...na konci som vrkoče spojila ihliciou, aby sa pri pečení nerozplietli...
  6. na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej domácej masti a prudko opiekla vrkoče z oboch strán..
  7. masť z výpeku a 1 lyžicu masla som dala na panvicu, pridala pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku.. a uložila som na opečenú cibuľu vrkoče...ihneď na začiatku som vrkoče poliala čeršňovicou a potom červeným vínom...počas pečenia som podlievala vínom a pridala som aj 2 lyžice domáceho kečupu...takto sa dusilo a opekalo 2 hodiny..
  8. pokiaľ sa mäso dusilo,.očistila som si moje nové zemiaky zo záhrady...väčšie som pokrojila na štvrťky a malé som nechala v celosti...uvarila v osolenej vode a posypala petržlenovou vňaťkou...
  9. upečené vrkoče a uvarené zemiaky som uložila na tanier,,,,pod zemiaky som položila listy hlávkového šalátu a posypala pertžlenovou vňaťkou...prajem dobrú chuť..